Επαφές Αναστασιάδη στις ΗΠΑ

19 Μαρτίου 2017

Το Κυπριακό, τα ενεργειακά και οι επενδύσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχωρεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και θα εξηγήσει γιατί δεν διεξάγονται συνομιλίες.

Παράλληλα θα υποδείξει πως, όταν ξαναρχίσει ο διάλογος, δεν θα πρέπει να προβάλλονται θέσεις εκτός των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλαισίου επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη σε επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώνεται αποκλειστικά για την Κύπρο και στις συναντήσεις που θα έχει με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα αντιδράσει στην τουρκική άσκηση που διεξάγεται στα ανοιχτά της Πάφου, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ / φωτογραφία αρχείου 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ