Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και τυριά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο σπασμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 συσκευασίες αποφλοιωμένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σπιτικό ζωμό ψυγείου λαχανικών</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 φρέσκα φύλλα βασιλικού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις μελιτζάνες</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">5 μεγάλες μελιτζάνες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλεύρι για πανάρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 αβγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λάδι για τηγάνισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 μπάλες μοτσαρέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. παρμεζάνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγα φύλλα βασιλικού</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′, προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια και προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό ψυγείου λαχανικών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.</span><br /><span style="font-size: small;">Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τις μελιτζάνες</strong></span></p>
<div id="videoad"><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι, τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αβγό, στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί. Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλα, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα, απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού. Ψήνουμε 25-30′. Αφήνουμε να σταθεί για 14′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.</span></div>
</div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα