Μυζηθρόπιτα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 8-10 άτομα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>25 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>1½ ώρα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 κιλό μυζήθρα φρέσκια (ανάλατη)</span><br /><span style="font-size: small;">-300 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-10 αβγά (ελαφρώς χτυπημένα)</span><br /><span style="font-size: small;">-2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη</span></p>
<div><span style="font-size: small;"> <strong>Eκτέλεση</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε καλά τη μυζήθρα με πιρούνι μέσα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Αλείφουμε ένα ταψί 20×40 εκ. με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να μην υπερβαίνει σε ύψος το 1,5 εκ. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να πήξει η πίτα. Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και άχνη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα