Αποκλειστικής απασχόλησης ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup;

20 Μαρτίου 2017

Το ενδεχόμενο ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην είναι εκ παραλλήλου και υπουργός Οικονομικών χώρας της Ευρωζώνης, είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται ατύπως στις Βρυξέλλες, ενόψει της πιθανολογούμενης αποχώρησης του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρεται η σημερινή έκδοση της βελγικής εφημερίδας L' Echo, μεταφέροντας ότι σε αυτή την περίπτωση ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης. Και αυτό διότι, αφενός η θητεία του θεωρείται επιτυχημένη από πολλές χώρες, αφετέρου είναι Σοσιαλδημοκράτης, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι οι Πρόεδροι της Επιτροπής, του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup να μην ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Επίσης, εάν αποφασιστεί ότι η προεδρία του Eurogroup θα είναι πόστο αποκλειστικής απασχόλησης, τότε ο επόμενος Πρόεδρος, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα απολαμβάνει δικαίωμα ψήφου, το οποίο έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των κρατών της Ευρωζώνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/167011/to-mellon-toy-g-ntaiselmploym-sthn-proedria-toy-eurogroup

 

http://www.boro.gr/157923/faz-avevaio-to-mellon-toy-ntaiselmploym-sthn-proedria-toy-eurogroup

 

http://www.boro.gr/164619/dw-o-ntaiselmploym-me-thn-plath-ston-toixo

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +3163+167293 - adTechUnit 9
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...