Ενώ παρκάρω σε κοινόχρηστο χώρο με απειλεί: τι κάνω;

21 Μαρτίου 2017
Η ΡΕΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Είμαι νέα οδηγός και παρκάρω σε μια μεγάλη αλανα με τη μουρη προς τα έξω για να φευγω κατευθείαν απο το παρκινγκ. Η αλανα δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα. Σήμερα με σταμάτησε ένας κύριος ο οποίος απ ότι έμαθα είναι συνταξιούχος μπάτσος και μου είπε να μη παρκάρω εκεί γιατί δε μπορεί να βάλει το δικό του κάτω από το δέντρο το οποίο το βάζει και στραβά διαγώνια. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς με απείλησε ότι ξαναβαλτο και θα δεις τι θα γίνει. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου:

Να τον γράψεις τον κύριο στα παλιά σου παπούτσια. Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να αρνηθεί τη χρήση. Ακόμη και κοινόχρηστος αν είναι ο χώρος, όλοι έχουμε δικαίωμα χρήσεως, εκτός αν υπάρχει κάποια πινακίδα απαγορευτική. Δεν ξέρω τι εννοεί ο συγκεκριμένος κύριος με τη φράση "ξαναβάλτο και θα δεις τι θα γίνει" αλλά την επόμενη φορά κάλεσε εσύ την αστυνομία και κάνε παράπονα, αναφέροντας τη φράση που σου λέει.

Αν χρησιμοποιήσει την πρώην ιδιότητα του στο περιπολιτκό που θα επιληφθεί, ζήτησε να καταγραφεί στο σχετικό δελτίο η φράση που σου λέει και η απαγόρευση, που θέλει να σου επιβάλει. Αν συνεχίζει, πάρε μία εισαγγελική εντολή να κληθεί στο τμήμα επισήμως, να του κάνεις παράπονα και να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων.

Αν πάλι έχεις πρόβλημα, λυπάμαι, πρέπει να ζήσουμε κι εμείς οι δικηγόροι, οπότε επισκέψου το δικό σου και μην ψαρώνεις. Στο κάτω - κάτω δωρεάν πάρκινγκ και μάλιστα σε σκιά διεκδικείς! ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ