Σαπέν: το ΔΝΤ ζητά δέσμευση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα-διαψεύδει το Ταμείο

21 Μαρτίου 2017

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου και Ουάσινγκτον, του Θανάση Τσίτσα real.gr

 

Την πληροφορία πως το ΔΝΤ ζητά να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως, μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την απορία του για το «πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα».

Λίγη ώρα αργότερα, το ΔΝΤ με επίσημο τρόπο διέψευσε ότι το Ταμείο ζητά τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης», είπε σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Μισέλ Σαπέν έκανε λόγο για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού», καθώς επίσης και για «εμμονές στον συνταξιοδοτικό τομέα».

Προέτρεψε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος «θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και τους εταίρους, που θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα».

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ