Κρέπες με σπιτική μερέντα και μπισκότο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 αβγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-1/4 φλ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 κ.γλ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 μπισκότα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σπιτική μερέντα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 γρ. φουντούκια ψημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. γεμάτη κακάο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. ζαχαρούχο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;">Για τις κρέπες</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Για να φτιάξουμε ζύμη για κρέπες χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα. </span><span style="font-size: small;">Με χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1’ με μία σπάτουλα. Σε 30’’ είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.</span><span style="font-size: small;"> </span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για τη σπιτική μερέντα</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.</span><br /><span style="font-size: small;">Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. </span><span style="font-size: small;">Αλέθουμε τα φουντούκια. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr </span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα