Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου Τσετσένου

Ο τσετσενικής καταγωγής πολίτης που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια ανάκρισης από το FBI σχετικά με τις φημολογούμενες σχέσεις του με τους δράστες της φονικής επίθεσης στη Βοστόνη, δεν ήταν οπλισμένος, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο 27χρονος Ιμπραγκιμ Τομπάσεφ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 22 Μαΐου μετά από δύο ώρες ανάκρισης από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες στο διαμέρισμά του στο Ορλάντο. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπήρξαν, σχετικά με τον θάνατο του υπόπτου, αναφέρθηκε ότι οι πράκτορές του FBI τον πυροβόλησαν, καθώς αυτός προσπαθούσε να επιτεθεί σε έναν από τους ανακριτές του .Το FBI δεν είχε σχολιάσει επίσημα την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, είχαν ισχυριστεί ότι ο νεαρός άνδρας κραδαίνοντας ένα μαχαίρι προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός πράκτορα του FBI.

Λίγο πριν από τον θάνατό του, είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του σε τριπλή δολοφονία, το Σεπτέμβριο του 2011 μαζί με τον Ταμερλάνο Τσαρνάεφ τον μεγαλύτερο από τα αδέλφια που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση στις 15 Απριλίου κατά τον μαραθώνιο της Βοστόνης όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 264. Μετά τον θάνατο του Τομπάσεφ, ο πατέρας του σε συνέντευξη σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε αμφισβητήσει την εκδοχή της αστυνομίας. “Πώς θα μπορούσε να επιτεθεί σε ένα συγκεκριμένο πράκτορα με ένα μαχαίρι, ενώ ήταν πέντε ή έξι αστυνομικού στο σπίτι;

Σχετικά άρθρα