Ρεβύθια στο φούρνο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γραμμ. ρεβύθια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 δαφνόφυλλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 /2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">νερό όσο πάρει</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Από την προηγούμενη μέρα, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα <strong>ρεβύθια</strong>  με λίγη σόδα μαγειρικής. Αν γνωρίζετε την ποιότητα των ρεβυθιών ότι είναι δηλαδή βραστερά, μπορείτε να παραλείψετε τη σόδα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των ρεβυθιών). Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν όλη τη νύχτα. Θα φουσκώσουν και θα γινουν διπλάσια σε όγκο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα ρεβυθια. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κρεμμύδια. Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις ντομάτες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι. Προαιρετικά, φτιάχνουμε ψεύτικη ζύμη με λίγο νερό και αλεύρι και κολλάμε γύρω γύρω το καπάκι με τη γάστρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3 ½-4 ώρες. Θέλει πολύωρο ψήσιμο, αλλά σε αυτό οφείλεται η τέλεια γεύση, το χρώμα, η υφή και το χείλωμα των ρεβυθιων.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Extra tip:</strong><em><strong>  </strong></em>Εάν έχετε τζάκι, αφού χωνέψει καλά η φωτιά, θα ανοίξετε χώρο στη θράκα και θα χώσετε μέσα το πήλινο σκεύος ή την γάστρα σας.  Θα «χτίσετε» (θα ντύσετε γύρω γύρω με τη θράκα) το πήλινο και θα αφήσετε το φαγητό όλη τη νύχτα να σιγοψήνεται και να μελώσει. Αληθινά, θα τρελαθείτε από τη γεύση του. Τα ρεβυθια θα σκουρύνουν με το ψήσιμο, θα πιουν όλα τα υγρά τους και θα μείνουν με το λάδι τους. Ίσως η ωραιότερη μέθοδος μαγειρέματος για τα ρεβυθια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα