Γαρίδες σαγανάκι

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κιλό γαρίδες ολόκληρες (που έχουμε αφαιρέσει το εντεράκι)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πρ. πιπεριά σε ροδέλες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κοκ. πιπεριά σε ροδέλες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτα (ή κονκασέ)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κοκ. πιπέρι (αν θέλετε καυτερό)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. ρίγανη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">προαιρετικά 1/2 φέτα χοντροκομμένη</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το σκόρδο, να μαραθούν όχι να τηγανιστούν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μετά από 5 λεπτά βάζουμε τις γαρίδες και το κοκ. πιπέρι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μουστάρδα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σαγανάκι μέχρι να σταματήσει ο βρασμός.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Εδώ αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τη φέτα (πριν σβήσουμε το μάτι).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για βουτιές μέσα στη σάλτσα.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα