Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Πλησιάζει η Εθνική Εορτή και ως είθισται τη συγκεκριμένη ημέρα φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, συνοδευόμενο με άλλα καλούδια! Δείτε παραπάνω μια παραδοσιακή συνταγή για να το πετύχετε!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα μυστικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα</span></li>

Για το πιο τραγανό κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι</span></li>
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη</span></li>
  • 330 ml μπύρα παγωμένη</span></li>
  • 30 ml ούζο</span></li>
  • 2 παγάκια</span></li>

Για το σερβίρισμα

  • παντζάρια σαλάτα
  • σκορδαλιά</span></li>

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο τηγανητό με κουρκούτι, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι,</span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το τραγανό κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.</span><span class=”m_8711702112284561959s1″> </span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.<span class=”m_8711702112284561959Apple-converted-space”> </span></span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.<span class=”m_8711702112284561959Apple-converted-space”> Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του.</span></span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″>Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. <span class=”m_8711702112284561959s1″>Το βουτάμε στο κουρκούτι.<span class=”m_8711702112284561959Apple-converted-space”> Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι.</span></span><span class=”m_8711702112284561959s1″> Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.<span class=”m_8711702112284561959Apple-converted-space”> </span></span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη.<br /></span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.<span class=”m_8711702112284561959Apple-converted-space”> </span></span><span class=”m_8711702112284561959s1″><br /></span></p>
<p class=”m_8711702112284561959p1″><span class=”m_8711702112284561959s1″>Σερβίρουμε τον τηγανητό μπακαλιάρο με το τραγανό κουρκούτι και τη ρόδινη κρούστα του, με σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι.</span></p>
<h4 class=”m_8711702112284561959p1″><strong>Και επειδή ο μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι δεν νοείται χωρίς σκορδαλιά, δείτε πιο κάτω πώς θα τη φτιάξετε.</strong></h4>
<p><iframe title=”“Σκορδαλιά με πατάτα” — Argiro.gr” src=”http://www.argiro.gr/recipe/skordalia-me-patata/embed/#?secret=swAdYsIAU1″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” width=”500″ height=”402″ data-secret=”swAdYsIAU1″></iframe></p>

argiro.gr 

Σχετικά άρθρα