Καστανό ρύζι με αρωματικά

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανό ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χοντροτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">δενδρολίβανο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">κάρυ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Moυλιάζουμε το ρύζι σε ένα μπώλ με νερό για 1 ώρα ή και παραπάνω.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό με το αλάτι και περιμένουμε να βράσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και τα αρωματικά μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (με ανώτερο το 9) και αφήνουμε να σιγοβράσει για περιπου 40-45 λεπτά, κοιτώντας το τακτικά και ανακατεύοντας για να μήν κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 10-15 λεπτά να τραβήξει το πιλάφι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε ζεστό!</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα