Μπακαλιάρος με το πιο τραγανό κουρκούτι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα μυστικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο αλεύρι για το πανάρισμα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το πιο τραγανό κουρκούτι</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">330 ml μπύρα παγωμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 ml ούζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 παγάκια</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σεβίρισμα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">παντζάρια σαλάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σκορδαλιά</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_8711702112284561959p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_8711702112284561959s1">Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο τηγανητό με κουρκούτι, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. </span>Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.</span></p>
<h2 class="m_8711702112284561959p1"><span class="m_8711702112284561959s1" style="font-size: small;">Για το τραγανό κουρκούτι<span class="m_8711702112284561959Apple-converted-space"> </span></span></h2>
<p class="m_8711702112284561959p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_8711702112284561959s1">Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.</span><span class="m_8711702112284561959s1"> </span>Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.<span class="m_8711702112284561959Apple-converted-space"> Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. </span>Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. <span class="m_8711702112284561959s1">Το βουτάμε στο κουρκούτι.<span class="m_8711702112284561959Apple-converted-space"> Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι.</span></span><span class="m_8711702112284561959s1"> Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. </span>Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.<span class="m_8711702112284561959Apple-converted-space"> </span>Σερβίρουμε τον τηγανητό μπακαλιάρο με το τραγανό κουρκούτι και τη ρόδινη κρούστα του, με σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι.</span></p>
<p class="m_8711702112284561959p1"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα