Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό μπακαλιάρος ξαλµυρισµένος και κοµµένος σε μερίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό κρεµµύδια μέτρια κοµµένα σε χοντρές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 κόκκοι μπαχάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">400 γραµµ. ψιλοκοµµένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριµµένο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε µε το κρασί. Τρίβουμε πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε τη σύµβραση να βράσει για 10 λεπτά. Την αδειάζουμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά. Πανάρουµε τον μπακαλιάρο σε αλεύρι και τον μπήγουμε στη σύµβραση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 40 λεπτά.  Δοκιµάζουµε αν ο μπακαλιάρος στιφάδο χρειάζεται αλάτι, και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Με προσοχή όμως, γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα