Σφολιατένια καροτάκια

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φύλλο σφολιάτας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλοιμα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τυροκαυτερή ή τυροσαλάτα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λουκανικάκια μπουκίτσες ψημένα ή τηγανισμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μαϊντανό ή μαρούλι για τη διακόσμηση</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Εαν δεν έχουμε μεταλικά χωνάκια για κορνέ τότε φτιάχνουμε τα δικά μας ώς εξής: κόβουμε χαρτόνι σε τετράγωνα 8χ8 και τα στρίβουμε σε μικρά χωνάκια, τα στερεώνουμε με συρραπτικό ή συνδετήρα. Κοβουμε ότι περισσεύει (απο την ανοιχτή πλευρά) ώστε να σχηματιστεί κώνος. Τον καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες περιπου ενός εκατοστού.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλοίφουμε τον κάθε κώνο με λίγο βούτυρο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες σφολιάτας και την τυλίγουμε προσεκτικά γύρω γύρω ξεκινώντας απο την στενή πλευρα.(προσέχω να μην αφήνω κενά ανάμεσα στη σφολιάτα). Στο τέλος βρέχω λίγο την άκρη του κορδονιού για να κολλήσει καλύτερα!</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας της σφολιάτας όσπου να πάρουν λίγο χρώμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού ψηθούν και κρυώσουν διαλύουμε σε λιγο νερό χρώμα ζαχαροπλαστικής και με ένα πινέλο κουζίνας βάφουμε τα καροτάκια! Προσοχή: όχι πολύ και μουλιάσουν!</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε λίγο τυροκαυτερή ή τυροσαλάτα, ένα λουκανικάκι και στη συνέχεια πάλι τυροκαυτερή ή τυροσαλάτα να γεμίσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τέλος βάζω για ντεκόρ λίγο άνιθο ή ένα κομματάκι απο πράσινη σαλάτα και….τα καροτάκια μας είναι έτοιμα….και πεντανόστιμα!</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα