Γαύρος στον φούρνο με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 κιλό γαύρο καθαρισμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-1½ λεμόνι (τον χυμό του)</span><br /><span style="font-size: small;">-4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό</span><br /><span style="font-size: small;">-1/4 φλιτζανιού νερό</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tips:</strong> Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα