Άξιος της μοίρας του

Από τον…παράδεισο στην…κόλαση στέλνει τους οπαδούς του την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ. Και το έχει καταφέρει ουκ λίγες φορές φέτος. Με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και την ήττα με 1-2. Ο ΠΑΟΚ που έχασε από τον περασμένο Αύγουστο την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ και στις 27 Απριλίου αποκλείστηκε από τον τελικό του κυπέλλου, κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Όλα εξαρτώνται από συνδυασμούς αποτελεσμάτων στα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ που θα γίνουν την Κυριακή.

Για τους…ουδέτερους, αυτά τα πλέι οφ είναι τα πιο συναρπαστικά του πρωταθλήματος. Όλοι, αυτή την στιγμή, είναι στο «κόλπο». Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, η ψυχρολουσία που έχουν δεχθεί είναι ανεύ προηγουμένου. Ακόμη κι αν πάρει η ομάδα τους την πρώτη θέση την Κυριακή, η γενικότερη εκτίμηση που επικρατεί, είναι πως πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον ΠΑΟΚ. Σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι άξιος της μοίρας του σε αγωνιστικό επίπεδο. Από δικά του λάθη χάνει τους στόχους του. Και στα δύο ματς με τον Ατρόμητο, από δικά του λάθη βρέθηκε στο «καναβάτσο». Το ίδιο δεν έγινε και σε προηγούμενα παιχνίδια. Όταν δέχεσαι δύο γκολ, ένα στο Περιστέρι και ένα στην Τούμπα, στις καθυστερήσεις των αγώνων, ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Γιατί αν αυτά τα δύο παιχνίδια έληγαν ισόπαλα, τώρα ο ΠΑΟΚ θα είχε ρεζερβέ την πρώτη θέση.

Ο Ναπολεόνι απλά τον «τελείωσε» γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να εκτελεί. Εν αντιθέσει με άλλους που ούτε ένα πλασεδάκι της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν.

Εμπ’ πάσει περιπτώσει. Αλλαγές θα γίνουν. Και ο Σαββίδης πιστεύω ότι πήρε το μήνυμα. Οι άδειες εξέδρες της Τούμπας αφενός και τα λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν στο τέλος, αποδεικνύουν πως εάν δεν πάρει τον κόσμο με το μέρος του, δεν μπορεί – δεν πρόκειται- να πετύχει.

Το μόνο αισιόδοξο για τον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της σεζόν είναι πως με τον μεγαλομέτοχο ισχυρό, αυτή η ομάδα έχει προοπτικές για το μέλλον. Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που ακόμη ψάχνονται. Και στην Τούμπα όμως πρέπει να «ψαχθούν» ειδικά ο Σαββίδης, γιατί τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Πρέπει να κάνει και παρεμβάσεις για να πετύχει.

Υ.Γ. 1: Ο Γιώργος Παράσχος πληρώνει τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα. Είχε εκδιωχθεί από την Τούμπα επειδή του «χρεώθηκε» η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ σε ένα φιλικό με την Μπραουνσβάικ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τότε ο ΠΑΟΚ (Ιούλιο μήνα) έχασε με 7-1. Μετά και την ήττα στην Ξάνθη στο πρωτάθλημα, απολύθηκε ο Παράσχος και ήρθε ο Σάντος. Από τότε, όπου βρει ο Παράσχος τον ΠΑΟΚ, τον «τελειώνει».

Υ.Γ. 2: Ο Ναπολεόνι «έσερνε» για να έρθει στην Τούμπα τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έφευγε από τον Λεβαδειακό. Στον ΠΑΟΚ δεν τον προτίμησαν. Αυτός ο Ναπολεόνι, για αυτόν τον ΠΑΟΚ της περιόδου 2012 – 2013 προφανώς δεν . . . ταίριαζε στην φιλοσοφία. Μήπως ήταν ο μόνος;

Σχετικά άρθρα