Βολές κατά Ολάντ από στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ επέκρινε σήμερα τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτηρίζοντας “ανάρμοστη” την κριτική του τελευταίου εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Η κριτική του Ολάντ είναι ανάρμοστη”, υποστηρίζει ο Αντρέας Σόκενχοφ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) σε ανακοίνωσή του μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι του Γάλλου προέδρου με την Μέρκελ.

“Η αντίδραση του Ολάντ δείχνει τη σημαντική απελπισία της κυβέρνησης του που ένα χρόνο μετά την άνοδό της στην εξουσία δεν έχει βρει ακόμη αποτελεσματικές απαντήσεις στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα της χώρας της”, πρόσθεσε ο Σόκενχοφ, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας γαλλο-γερμανικής φιλίας στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει πως “η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή δεν μπορεί να υπαγορεύσει” στη Γαλλία τι πρέπει “να κάνει”, αφού οι Βρυξέλλες ζήτησαν από το Παρίσι να αρχίσει τη μεταρρύθμιση των συντάξεων ήδη από φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε χθες από τη Γαλλία μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στις συντάξεις και την αγορά εργασίας, σε αντάλλαγμα για την προθεσμία δύο ετών που της δόθηκε για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%.

Η Άνγγελα Μέρκελ συναντά σήμερα στο Παρίσι τον Ολάντ για την υιοθέτηση μιας πρότασης για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την πρώτη επίσημη συνεισφορά των δύο πρωτευουσών σε μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής μετά την εκλογή του Γάλλου προέδρου πριν από ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα