Μπεκρή μεζές

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>30 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 κιλό κρέας χοιρινό σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό</span><br /><span style="font-size: small;">-1/3 φλιτζανιού νερό</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 πιπεριά κόκκινη + 1/2 πράσινη κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/4 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κύμινο και τη ρίγανη και μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr/</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα