Ιταλία: Νόμο ιστορικής σημασίας ψήφισε η Κάτω Βουλή

Η Κάτω Βουλή της Ιταλίας ψήφισε αυτή την εβδομάδα έναν ιστορικής σημασίας νόμο με στόχο την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών.

Η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα υποσχέθηκε ότι θα δώσει ύψιστη προτεραιότητα σε αυτό το θέμα, σε μια στιγμή που ολόκληρη η χώρα είναι συγκλονισμένη από τον φόνο μιας 16χρονης από τον φίλο της. Η Φαμπιάνα Λούτσι, μια μαθήτρια παθιασμένη με τον χορό, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου την περασμένη εβδομάδα από τον 17χρονο φίλο της στην πόλη Κοριλιάνο Καλάμπρο της Καλαβρίας. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, ήταν ακόμη ζωντανή όταν ο φίλος της επέστρεψε με ένα δοχείο με βενζίνη, την περιέλουσε με καύσιμο και της έβαλε φωτιά.

Στο τέλος μιας φορτισμένης συζήτησης στο ιταλικό κοινοβούλιο, οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της συνθήκης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη βία κατά των γυναικών. Η Ιταλία έγινε έτσι η πέμπτη χώρα που επικύρωσε αυτή τη συνθήκη.

Στη διάρκεια επίσκεψής της στο Κοριλιάνο, η νέα υπουργός ίσων ευκαιριών Γιοζέφα Ίντεμ δήλωσε ότι η επικύρωση της λεγόμενης “Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης

Σχετικά άρθρα