Χοιρινό με λαχανικά και βίδες ζυμαρικά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. Βίδες (ζυμαρικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. τυρί κρέμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 τεμάχιο ψαρονέφρι (300 γρ.) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό μαγειρεμένο (το κόβουμε σε κομμάτια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο ψιλοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό κεφάλι μπρόκολο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο φρέσκο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο ζεστό νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες, ξεκινάμε καθαρίζοντας τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομάτια. Τρίβουμε το καρότο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.  Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες. Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο. Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κατίκι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα