Ρεβανί με μαστίχα

<p><span>Αυτό το ρεβανί δεν θέλει μπέικιν πάουντερ. Φουσκώνει χάρη στη μαρέγκα. Χτυπήστε την πολύ καλά! </span></p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>6 <span>αυγά</span></li>
<li>140 γρ. <span>ζάχαρη</span></li>
<li>180 γρ. <span>σιμιγδάλι</span> ψιλό</li>
<li>100 γρ. <span>αλεύρι</span> για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα</li>
<li><span>ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)</span></li>
<li><span>λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα</span></li>
<li>100 γρ. <span>φιστίκια Αιγίνης,</span> τριμμένα για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p><span><strong>Σιρόπι</strong></span></p>
<ul>
<li>300 γρ. <span>ζάχαρη</span></li>
<li>300 γρ. <span>νερό</span></li>
<li><span>200 ml λικέρ μαστίχα</span></li>
</ul>
<div>
<p><strong>Μερίδες:</strong> 12, <strong>Προετοιμασία:</strong> 30΄, <strong>Ψήσιμο:</strong> 20΄</p>
<p>Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.</p>
<p><strong>Σιρόπι</strong><br />Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.</p>
<span>Πηγή: www.steliosparliaros.gr</span></div>

Σχετικά άρθρα