Μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 ψωμάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη μαργαρίνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το μπιφτέκι λαχανικών</strong></span></p>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο κομμένο σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 πατάτες κομμένες στα 4</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κάρυ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κύμινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κόρν φλάουρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε τα μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα