Προσέλαβαν τον Πετρέους

Ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τη βιογράφο του, βρήκε νέα δουλειά, στο επενδυτικό ταμείο KKR, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία αυτή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πετρέους θα αναλάβει τη διεύθυνση ενός νέου ερευνητικού ινστιτούτου του ομίλου που θα ονομάζεται KKR Global Institute. Οι μελέτες του ινστιτούτου θα αφορούν μεταξύ άλλων τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μακροοικονομικών και γεωπολιτικής, κυρίως υπό την οπτική γωνία του διευρυμένου ρόλου που αναλαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών, των νέων κανόνων και των μεταρρυθμίσεων στις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται. Ορισμένες από τις μελέτες αυτές θα εκδίδονται.

Το KKR Global Institute θα συμβάλει στις προσπάθειες του επενδυτικού ταμείου να εδραιώσει την παρουσία του στις αναδυόμενες αγορές.

Μετά την αποχώρησή του από τη CIA ο 60χρονος Πετρέους είχε αναφέρει ότι σχεδίαζε να διδάξει σε δύο πανεπιστήμια, στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

Ο στρατηγός Πετρέους, ήρωας του πολέμου του Ιράκ και πρώην διοικητής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν (2010-’11) ανέλαβε επικεφαλής της CIA το 2011. Είναι ένας από τους γνωστότερους και περισσότερο παρασημοφορημένους στρατιωτικούς της γενιάς του. Παραιτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012 από την υπηρεσία πληροφοριών αφού παραδέχτηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τη 40χρονη συγγραφέα Πόλα Μπρόντγουελ.

Σχετικά άρθρα