Παξιμαδάκια με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

<p><strong><span style="font-size: small;">Τραγανά βουτήματα, ένα υγιεινό σνακ, χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά και γλουτένη. Είναι ιδανικά για τον πρωινό καφέ και για βούτηγμα στο γάλα ή στη σοκολάτα.</span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><span style="font-size: small;">200 γραμ. βούτυρο καρύδας μαλακό (θερμ. δωμ.)</span><br /><span style="font-size: small;">130 γραμ. στέβια κρυσταλλική</span><br /><span style="font-size: small;">4 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)</span><br /><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: small;">250 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη</span><br /><span style="font-size: small;">λίγη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη ) λιωμένη για επικάλυψη</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span>Εκτέλεση</span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε τα παξιμάδια με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την στέβια, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Με τα εξαρτήματα ανάδευσης, χτυπάμε τα υλικά για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό και το αλεύρι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε βουτυρωμένο ταψάκι μακρόστενο 32 χ22 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές, πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε φέτα την κόβουμε στη μέση (βγαίνουν μακριές λωρίδες οι φέτες).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις στεγνώνουμε σε χαμηλό φούρνο 140 -150 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφού κρυώσουν, περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, φυλάμε τα βουτήματα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε λίγο τη ζύμη, και αν σας φαίνεται άγλυκη, συμπληρώστε λίγη στέβια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span><br /></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα