Καλαμαράκια γεμιστά με ντομάτα και δυόσμο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;">500 γραμμάρια καλαμαράκια ολόκληρα και καθαρισμένα</span><br /><span style="font-size: small;">2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">μισό κουταλάκι τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1/3 κουταλάκι του γλυκού σπόρους καγιέν</span><br /><span style="font-size: small;">2 πορτοκάλια για χυμό</span><br /><span style="font-size: small;">φυλλ, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">λάδι</span><br /><span style="font-size: small;">ξύδι λευκό</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Πώς το κάνουμε:</strong></span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;">Στίβουμε το χυμό από 2 πορτοκάλια μικρά με χυμό και ρίχνουμε μέσα το τζιντερ και το καγιέν.</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε ξύδι ίσα ίσα να το ρουφήξουν και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.</span><br /><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φυλλαράκια δυόσμου και τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε λίγο και από τις 2 πλευρές.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντοματες και χαμηλώνουμε τη φωτιά προς το μέτριο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με τα μυρωδικά.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε πιπέρι και αν θέλουμε αλάτι και βράζουμε μέχρι να σωθεί ο χυμός.</span><br /><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι στο πλάι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: sintagespareas.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα