Καβουροκεφτέδες με πικάντικη μαγιονέζα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-500 γρ. καβουρόψιχα</span><br /><span style="font-size: small;">-2 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. γλυκού Γούστερ σος</span><br /><span style="font-size: small;">-1 πρέζα πιπέρι καυτερό</span><br /><span style="font-size: small;">-1/4 φλιτζανιού κρακεράκια καλά τριμμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη μαγιονέζα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι μαγιονέζα έτοιμη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό κόκκινο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας τσίπουρο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα: Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε καλά σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά της μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τους καβουροκεφτέδες: Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το αβγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κάππαρη, το πιπέρι και τη Γούστερ σος. Προσθέτουμε το καβούρι, τα κρακεράκια, το σκόρδο και το σέλερι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε ξανά. Σχηματίζουμε με το μείγμα επίπεδους κεφτέδες πάχους περίπου 3 εκατοστών και τους βάζουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο μέσα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κεφτεδάκια για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σχεδόν αμέσως με αρκετή μαγιονέζα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα