Ο Ευ. Μεϊμαράκης στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ

Επίσημη επίσκεψη στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ πραγματοποίησε, χθες, στο Κεμπέκ Σίτι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από την πρωθυπουργό της επαρχίας Πολίν Μαρουά. Τα επιτεύγματα της ελληνικής ομογένειας του Κεμπέκ και του Μοντρεάλ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ συζήτησαν και για τα ελληνόφωνα ημερήσια σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, τα οποία επιδοτούνται από την κυβέρνηση του Κεμπέκ.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας επίσημος αξιωματούχος επισκέπτεται την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ, όπου χθες κυμάτιζε η γαναλόλευκη δίπλα στις σημαίες του Καναδά και του Κεμπέκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε θερμή συνάντηση με τον ομόλογό του, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ, Ζάκ Σανιόν (Jacques Chagnon), ο οποίος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του. Επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κεμπέκ, αλλά και η βούληση για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την επαρχία του Κεμπέκ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Φρανσουά Ζεντρόν (Francois Gendron) και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φουρνιέ (Fournier) και Ντελτέιγ (Delteil) αντίστοιχα.

Τον κ. Μεϊμαράκη, συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ Θάνος Καφόπουλος.

Σχετικά άρθρα