Μέλι: Γιατί να το χρησιμοποιείς και πώς να το συνδυάζεις

<p style="text-align: center;"><span style="font-size: small;"><strong><span>Μέλι: Τα οφέλη του και 3 πανίσχυρες συνταγές</span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Η διαδικασία παραγωγής του μελιού είναι από μόνη της εκπληκτική! Για να γευτούμε το μέλι, οι μέλισσες πρέπει να αναμασήσουν, να καταπιούν και να αφομοιώσουν το νέκταρ από τα λουλούδια. Το τελικό προϊόν μας γεμίζει γεύση και μας χαρίζει πολλά οφέλη για την υγεία:</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• Έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιασική και αντιβιοτική δράση<br />• Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες<br />• Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα<br />• Μπορεί να δώσει μια ώθηση ενέργειας πριν από την προπόνηση<br />• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μυοχαλαρωτικό<br />• Βελτίωνει την ποιότητα του ύπνου<br />• Χρησιμοποιείται τοπικά για τη θεραπεία πληγών και για την ενυδάτωση το δέρματος<br />• Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες<br />• Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον πονόλαιμο λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Μην παραλείπετε:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Nα χρησιμοποιείτε το μέλι καθημερινά στο τσάι σας και το αναμειγνύετε με επιπλέον βιταμίνη C όταν ένα κρυολόγημα ή γρίπη σας περιτριγυρίζει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Οι χρήσεις του μελιού είναι πραγματικά ατελείωτες. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα συστατικά και τις δοσολογίες για να δημιουργήσετε την δικιά σας σούπερ συνταγή. <strong>Παρακάτω τρεις δικές μας προτάσεις για μελένιες δημιουργίες:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Κουρκούμη, τζίντζερ και μέλι</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνδυάζουμε το μέλι με την κουρκούμη για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του και με το τζίντζερ που βοηθά στην πέψη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συστατικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 2 φλιτζάνια μέλι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 5 κουταλιές κουρκουμά χυμό ή σκόνη</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Παρασκευή</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατέψτε το ακατέργαστο μέλι με την κουρκούμη και το τζίντζερ σε ένα γυάλινο βάζο. Αφήστε το στον ήλιο για περίπου μία εβδομάδα, κουνώντας πάνω κάτω το βάζο κάθε μέρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σκόρδο,τζίντζερ και μέλι</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Το ωμό σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιβιοτικά της φύσης.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συστατικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 2 φλιτζάνια μέλι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Παρασκευή</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνδυάστε το ακατέργαστο μέλι με το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα γυάλινο βάζο. Αφήστε το στον ήλιο για περίπου μία εβδομάδα, ανακινώντας πάνω κάτω το βάζο κάθε μέρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Gynostemma, ροδοπέταλα και μέλι</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στην τρίτη συνταγή, έχουμε Gynostemma τσαγιού, το οποίο παρέχει σημαντικά οφέλη για την ηρεμία του σώματος μας. Τα ροδοπέταλα βοηθάνε στην ανακούφιση από την κατάθλιψη και την κούραση.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συστατικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 2 φλιτζάνια μέλι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 3 Gynostemma φακελάκια τσαγιού</span></p>
<p><span style="font-size: small;">• 3-4 κουταλιές ροδοπέταλα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Παρασκευή</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε το μέλι σε ένα γυάλινο βάζο και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ενώ βρέχουμε τα φακελάκια τσαγιού σε αυτό. Αφήστε το ένα βράδυ να μείνει σε δροσερό μέρος. Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού και προσθέστε τα ροδοπέταλα. Αφήστε το στον ήλιο για περίπου μία εβδομάδα ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα.</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;"><em>Από τη Δρ Άννα Παπαγεωργίου, κλινική διατροφόλογο, διδάκτορα της Ιατρικής σχολής Αθήνων</em></span></strong></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Πηγή</em><em>: </em><em>Εναλλακτική Δράση, <a href="http://www.evrostia-health.gr">www.evrostia-health.gr</a> </em></span></p>

Σχετικά άρθρα