Κοκκινιστό μοσχάρι με ψημένο πουρέ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2-3 κουταλιές ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1.200 γραµ. μοσχάρι (λαιμό ή στήθος ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές ή μικρές μερίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πάπρικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία (400 γραµ.) ντοματάκια κονκασέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 /2 φλ. κεφαλοτύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριµµένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_-3288450457355427946p3"><span style="font-size: small;"><span class="m_-3288450457355427946s2">Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε<span class="m_-3288450457355427946Apple-converted-space">  </span>το κρέας για 5-6 λεπτά.<span class="m_-3288450457355427946Apple-converted-space"> </span></span>Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.<span class="m_-3288450457355427946Apple-converted-space"> </span>Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη ζέστη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με σύρμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ. Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο Φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.<span class="m_-3288450457355427946Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_-3288450457355427946p3"><span class="m_-3288450457355427946Apple-converted-space" style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα