Καραμελωμένα καρότα με μουστάρδα και μέλι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1 πορτοκάλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμό από 1 πορτοκάλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. μέλι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1</strong>. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2</strong>. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.</span></p>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;"><strong>3</strong>. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</span></div>
</div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα