Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με πατάτες φούρνου

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 2 με 2-1/2 κιλά χωρίς κόκαλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. κεφαλογραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 χρωματιστές πιπεριές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">δεντρολίβανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σπάγκος ψησίματος</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις πατάτες</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">6 -8 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λίτρο νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για το αρνί μπούτι γεμιστό με πατάτες στο φούρνο, αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ανοίγουμε στον πάγκο. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μισό μίγμα το μπούτι εσωτερικά. Σε όλη την επιφάνεια βάζουμε κομμάτια χρωματιστής πιπεριάς και λεπτά μπαστούνια τυριού. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος για να κρατήσει το σχήμα του. Αλείφουμε και εξωτερικά το κρέας με το μίγμα μουστάρδας. Το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Πλένουμε πολύ καλά τις φρέσκες μικρές πατάτες με την φλούδα τους. Τις βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ. Τις σπάμε ελαφρά η τις τσακίζουμε με βαρύ αντικείμενο. Προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι, το αλατοπίπερο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μόλις που να σκεπάζονται οι πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το μπούτι που έχει μισοψηθεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Οι πατάτες απέξω ξεροψήνονται και μεςα γίνονται μελωμένες. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά σκεπασμένο και να ανακτήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε το ρολό ολόκληρο με τις πατάτες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εναλλακτικός, γρήγορος τρόπος ψησίματο</strong>ς</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφού τυλίξουμε το ρολό και δέσουμε, το ροδίζουμε για 10 λεπτά γύρω γύρω σε καυτό τηγάνι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς C για 45 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, χαμηλώνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα