Μανιτάρια ψητά στο τηγάνι πικάντικα

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους ή λευκά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζανάκι ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 ποτηράκι λευκό κρασί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ρίγανη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χυμό από 1 λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλιά μουστάρδα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι και πιπέρι</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώμα με βρεγμένη πετσέτα. Αν είναι λευκά, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα βαζάκι με καπάκι, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το κρασί, το σκόρδο, το τσίλι (αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε), τον άνηθο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Κλείνουμε το βαζάκι και χτυπάμε τα υλικά σαν σέικερ.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά σε μία μεγάλη σακούλα κατάψυξης, ρίχνουμε μέσα και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά κουνώντας τη σακούλα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο λάδι και τα ψήνουμε.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αν δεν τα θέλουμε καυτερά, παραλείπουμε τα πιπέρια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: sintagespareas.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα