Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί με βασανίζουν οι σκέψεις μου. Νιώθω πολύ μόνη. Πώς να βρω χαρά στην ζωή μου;

Είναι ξημερώματα και δεν μπορώ να κοιμηθώ, με βασανίζουν οι σκέψεις. Είμαι σπουδάστρια σε μια πολύ μακριά από το σπίτι μου πόλη.

Έκανα μια παρέα από κορίτσια και αγόρια αν και τις πιο καλές σχέσεις τις έχω με τα κορίτσια μα όταν επιστρέφω στο πατρικό μου, δεν έχω κανένα. Νιώθω πολύ μόνη. Έχω μια ξαδέρφη με την οποία μιλάμε μόνο όταν την ψάχνω εγώ μιας και μένω σε χωριό.

Είναι ακόμα πιο δύσκολο να κάνω νέες παρέες. Μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ; Δεν ξέρω πώς να κάνω νέα φιλία, δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά κάτι χαλάει στην πορεία…

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας! Το ότι γυρνάτε στο πατρικό σας δεν σημαίνει ότι χάνεστε από την παρέα σας. Οπότε μπορεί να συνεχίσετε να νιώθετε ότι είστε μαζί τους μέσα από την επικοινωνία μέσω των διάφορων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα όσον αφορά στο μέρος όπου είναι το πατρικό σας, θα μπορούσατε να μιλήσετε με την ξαδέρφη σας και να της πείτε πώς νιώθετε ώστε να μπορέσει να σας βοηθήσει στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης.

Μπορείτε να της ζητήσετε να σας γνωρίσει φίλους της ώστε να δικτυωθείτε. Μπορείτε επίσης, να μάθετε αν υπάρχουν δραστηριότητες που γίνονται ή αν υπάρχουν μέρη που συχνάζει κόσμος ώστε να δικτυωθείτε, όπως είναι το και οι βιβλιοθήκες.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος γάμου – οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κορωνοϊός και σεξ. Γιατί η ερωτική ζωή μπορεί να περνάει κρίση και… χαλάει;

Το… τέλος της χειραψίας λόγω κορωνοϊού. Δεν θα ακουμπήσουμε ξανά κανέναν;

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα