Σουβλάκι με φαλάφελ (νηστίσιμο σουβλάκι)

<p><span style="font-size: small;">Το φαλάφελ είναι ένα δημοφιλές ανατολίτικο φαγητό. Δοκιμάστε και εσείς αυτόν τον υγιεινό, πεντανόστιμο κεφτέ από όσπρια και λαχανικά και δεν θα το μετανιώσετε!</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;">1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμμ.)</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμμ.)</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.γλ. κύμινο</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.γλ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)</span><br /><span style="font-size: small;">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιήστε περισσότερο μαϊντανό)</span><br /><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το σερβίρισμα:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">κυπριακές πίτες</span><br /><span style="font-size: small;">κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">αγγούρι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">ταχίνι ή γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small;">πάπρικα</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;">Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μπολ τα όσπρια και τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και μία πρέζα (όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλα) μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες, μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε καθόλου υγρασία! Τα αλέθουμε στη μηχανή του κιμά, αν έχουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σόδα, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό), ή αλέθουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1ος τρόπος σερβιρίσματος:</strong> Ζεσταίνουμε λίγο τις πίτες και τις ανοίγουμε στη μέση (θήκη σαν τσέπη). Βάζουμε μέσα στο σουβλάκι 2-3 φαλάφελ (ανάλογα με το μέγεθός τους) και ό,τι άλλο μας αρέσει από τα προτεινόμενα συνοδευτικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2ος τρόπος σερβιρίσματος:</strong> Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα σαλάτα και ταχίνι ή γιαούρτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα