Τροφές και βιταμίνες που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη

<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"><sub>Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο πως με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, μπορούμε να συμβάλουμε στην προαγωγή της υγείας του εγκεφάλου, την ενδυνάμωση της μνήμης και την μείωση διάφορων παθήσεων.</sub></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"><span style="font-family: 'Times New Roman', serif;">Γράφει ο παιδίατρος Νίκος Βουδούρης </span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"><sub>Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βρίσκονται κυρίως σε διάφορα φυτά και λαχανικά και στις ρίζες τους (βολβούς), σε σπόρους, στους ξηρούς καρπούς, στο ψάρι και στο κρέας, (βιταμίνη Ε, Β12, Ω3 λιπαρά) βοηθούν στην προστασία και ενδυνάμωση των κυττάρων του εγκεφάλου και καταπολεμά παθήσεις που συνδέονται με αυτόν.</sub></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"><sub>Πολλά, λοιπόν, άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ακολουθούν διατροφές πλούσιες σε μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ή αντικαθιστούν 2-3 γεύματα την ημέρα αποκλειστικά με αυτές τις τροφές. Φυσικά η κατανάλωση των τροφών ως αντιμετώπιση μιας πάθησης αφού εμφανιστεί, δεν έχει αποδειχθεί πως έχει αποτέλεσμα αλλά η κατανάλωση τους από νεαρή ηλικία φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης τους. </sub></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"><sub>Η υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε πληθώρα βιταμινών, όπως αναφέραμε προηγουμένως, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων του εγκεφάλου, όπως η άνοια ή η νόσος Alzheimer, προάγει την πνευματική αλλά και σωματική υγεία και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και διαβήτη.</sub></span></p>

Σχετικά άρθρα