Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ιταλία

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο ινστιτούτο στατιστικής Istat, σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Σε εθνικό επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ανεργία έφτασε το 12,8%, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 1,8%. Ο αριθμός των ανέργων στην Ιταλία είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τριάντα έξι ετών.

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώνεται και σε ό,τι αφορά την ανεργία στις τάξεις των νέων μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών: έφτασαν το 41,6%, αυξανόμενοι κατά 6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Στην πιο δεινή θέση όπως πάντα τα τελευταία χρόνια βρίσκονται οι νέες γυναίκες στη νότια Ιταλία: το 52,8% εξ αυτών δεν έχει κανενός είδους εργασία.

Στον κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνική συνοχή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, κατά την παρουσίαση της σημερινής ετήσιας έκθεσης του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

“Η χώρα μας έχασε δυόμισι δεκαετίες. Δεν ανταποκρίθηκε στις εντυπωσιακές γεωπολιτικές, τεχνολογικές και δημογραφικές αλλαγές. Σήμερα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης, κινδυνεύει και η κοινωνική συνοχή

Σχετικά άρθρα