Η συνταγή μας για τη μαγειρίτσα στην πιο light εκδοχή της!

<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em><strong>Υλικά</strong></em></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια πολύ καλά πλυμένη</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>2-3 μαρούλια πλυμένα και κομμένα</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>1-2 ξερά κρεμμύδια και 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>100γρ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>1 μέτριο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>100ml λευκό κρασί για το σβήσιμο</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”> </span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em><strong>Για το αυγολέμονο</strong></em><strong></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>4-5 αυγά</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>3-4 λεμόνια στημένα</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>2-3 κύβους ζωμό λαχανικών ή κότας</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>Αλάτι και πιπέρι προστίθενται στο τέλος </span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”> </span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em><strong>Εκτέλεση</strong></em><strong> <br /></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>Σε δυο διαφορετικές κατσαρόλες με νερό που βράζει, ζεματίζουμε στη μια την συκωταριά εως ότου πάρει 2-3 καλές βράσεις και στην άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μαρούλι για ένα λεπτό περίπου, το οποίο καλό θα ήταν να κοπεί σε φαρδιές λωρίδες. Στραγγίζουμε την συκωταριά, την κρυώνουμε με κρύο νερό και την κόβουμε σε κυβάκια. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε το μαρούλι.</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με τα κυβάκια της συκωταριάς. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό της επιλογής μας και νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την συκωταριά να βράσει.</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>Όταν βράσει, προσθέτουμε το μαρούλι, το αφήνουμε να βράσει για λίγο με την μαγειρίτσα και στην συνέχεια αυγοκόβουμε.</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”> </span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em><strong>Αυγόκομμα</strong></em><strong></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”>Σε ένα μπολ βάζουμε μόνο τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού και το κορν φλαουερ ανακατεύοντας με σύρμα κουζίνας και προσθέτοντας σιγά σιγά ζουμί από την μαγειρίτσα εώς ότου το αυγολέμονο πάρει πολύ καλή θερμοκρασία από το ζουμί που προσθέτουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με την μαγειρίτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την αρέσκειά μας.</span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><br /></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><strong><em>Η συμβουλή του σεφ για μια πιο διαιτική εκδοχή της σούπας!</em></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em>Χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα του λαδιού, μην το σοτάρετε στην αρχή αλλά προσθέστε το ωμό στο τέλος</em></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em>Αποφύγετε την χρήση του αλευριού και του κορν φλαουερ</em></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><em>Αντί για τους κρόκους των αυγών χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές της σούπας πουρέ σε σκόνη για το αυγολέμονο</em></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><strong><em>Από το Μιχάλη Πήττα, </em><em>chef</em><em> </em><em>de</em><em> </em><em>cuisine</em><em> &amp; επιστημονικό συνεργάτη της Ευρωστίας</em></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”> </p>
<div id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50418″><span id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50417″ style=”font-size: small;”>Επικοινωνία:<a href=”tel:(210)%20682-7284″ target=”_blank”>2106827284</a></span></div>
<div id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50421″><span id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50420″ style=”font-size: small;”><a href=”mailto:[email protected]” target=”_blank”>[email protected]</a></span></div>
<div id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50622″><span id=”m_4495223995054266231yui_3_16_0_ym19_1_1491983946961_50621″ style=”font-size: small;”><a href=”mailto:[email protected]” target=”_blank”>[email protected]</a></span></div>
<div><span style=”font-size: small;”><a href=”http://www.evrostia-health.gr/” target=”_blank” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?hl=el&amp;q=http://www.evrostia-health.gr&amp;source=gmail&amp;ust=1492334458393000&amp;usg=AFQjCNFDnXYc5jJJ0WDemwod06u9dmr-AQ”>www.evrostia-health.gr</a></span></div>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”><strong><em><br /></em></strong></span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”> </span></p>
<p style=”text-align: justify;”><span style=”font-size: small;”> </span></p>

Σχετικά άρθρα