Φρυγαδέλια

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 αρνίσια μπόλια (μεγάλη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αρνίσιο συκώτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τα φρυγαδέλια, ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεματάμε την μπόλια σε ζεστό νερό για να ανοίξει και την απλώνουμε σε πάγκο. Αφαιρούμε και πετάμε τα σκληρά, χοντρά μέρη της μπόλιας. Κόβουμε την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια. Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με λεμόνι. Εναλλακτικά: Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φρυγαδέλια. Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα