Κατσικάκι με θυμάρι και καρότα στη γάστρα

<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h3>
<div class="ed_body">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">3 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση σπάλα και μπούτι, με το κόκαλο, σε κομμάτια των 200 γρ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κιλά καρότα, όσο γίνεται πιο μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες των 2 – 3 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1½ κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμός από 2 πορτοκάλια χυμός από 1/2 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></h3>
<div class="ed_body">
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και το τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα θυμαριού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κρέας και παραχώνουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα και το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο θυμάρι και αλατοπίπερο, και τα σκορπίζουμε γύρω από το κατσίκι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τους χυμούς εσπεριδοειδών και το λάδι και περιχύνουμε το κατσίκι και τα καρότα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα καρότα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C. Βγάζουμε για λίγο τη γάστρα από το φούρνο, γυρίζουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρώς τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένη τη γάστρα για άλλα 20 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας καλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα