Πικάντικα παξιμάδια με το ψωμί που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι

17 Απριλίου 2017

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση

1) Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες. Βάλτε τα σε ένα ταψί.
 
Βήμα 2
2) Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να "περάσει" από όλα τα ψωμάκια.
 
Βήμα 3
3) Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
 
Βήμα 4
4) Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.
 
Βήμα 5
5) Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες.
 
Βήμα 6
6) Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.
 
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα. Και επιπλέον ξέρετε τί να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί και δεν το πετάτε...

Πηγή: sintagespareas.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43397+170831+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ