Έκτακτο διάγγελμα από την Τερέζα Μέι - Ανακοίνωσε εκλογές

18 Απριλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία. Σε έκτακτο διάγγελμά η Τερέζα Μέι ζήτησε εκλογές για τις αρχές Ιουνίου

Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι ηγέτες επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

Η κα Μέι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, καθώς επιλέχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την παραίτησή του στον απόηχο του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θέλει την ισχυρή λαϊκή εντολή που προβλέπουν για το κόμμα της όλες οι δημοσκοπήσεις ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πρόωρες εκλογές θα συνιστούσαν πανωλεθρία για τους Εργατικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπολείπονται περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων των Συντηρητικών στις μετρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αναλυτής του BBC, "οι πρωθυπουργοί κάνουν διαγγέλματα από την Ντάουνιγκ Στριτ μόνο όταν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Συνήθως αυτά αφορούν είτε σε παραιτήσεις είτε σε εκλογές". Πρόσθεσε πάντως ότι είναι απ' τις ελάχιστες φορές που ούτε οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες γνωρίζουν ακόμα τί αναμένεται ν' ανακοινώσει η κα Μέι.

Το γραφείο της δεν έδωσε καμία ένδειξη αναφορικά με το θέμα της σημερινής ανακοίνωσης, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι.

Πηγές: tokoutitispandoras.gr, skai.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...