Κανελόνια με κιμά και πλούσια κρέμα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">24 κανελόνια</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τον κιμά</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο σπασμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πελτέ ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξύλο κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την εύκολη μπεσαμέλ</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 λίτρο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρέζες μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. μοτσαρέλα ή κασέρι ή γραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αβγό (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τα κανελόνια με κιμά και πλούσια κρέμα, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά να πιει τα υγρά του. Αφαιρούμε τα αρωματικά μετά από 5 λεπτά ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα, τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για την εύκολη μπεσαμέλ</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αβγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αβγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25. Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την έυκολη κρέμα μπεσαμέλ. Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα