Πόσα κιλά πρέπει να χάσω για να έχω επίπεδη κοιλιά;

19 Απριλίου 2017
Η ΜΑΓΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Είμαι 11 χρόνων με ύψος 1.55 εκατοστά και 53 κιλά. Πόσα κιλά πρέπει να χάσω για να έχω επίπεδη κοιλιά; 

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Αγαπητή Μάγια,

Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας αριθμός κιλών που να σου εγγυάται επίπεδη κοιλιά.
Με την προϋπόθεση ότι τρέφεσαι σωστά και ασκείσαι τακτικά και το ποσοστό λίπους είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια για την ηλικία σου το σώμα σου θα είναι καλλίγραμμο. Φρόντιζε τρως μικρά και συχνά γεύματα μασώντας καλά. Επίσης, φρόντιζε να πίνεις αρκετό νερό ενδιάμεσα των γευμάτων, αποφεύγοντας τα αναψυκτικά ακόμα και αυτά χωρίς ζάχαρη.

Ακόμα προσπάθησε καθημερινά να τρως 2-3 φρούτα και 1-2 σαλάτες με λαχανικά, να προτιμάς τα προϊόντα ολικής, τα καλά λιπαρά από ψάρια, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο και να τρως καθημερινά γιαούρτι.
Έχε υπόψιν ότι δεν υπάρχει ένα και μόνο ιδανικό βάρος αλλά ένα εύρος βάρους ανάλογα με το ύψος σου και καθώς είσαι στην ανάπτυξη το βάρος σου πρέπει και αυτό να αυξάνει.

Τέλος η επίπεδη κοιλιά που βλέπουμε στα περιοδικά πολύ πιθανόν να είναι αποτέλεσμα photoshop. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσιολογικό η επίπεδη κοιλιά να φουσκώνει μετά από γεύμα ή στις "δύσκολες" μέρες ή να κάνει διπλώσεις όταν καθόμαστε.

Προσπάθησε να ακούς το σώμα σου και μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθεια ειδικού διαιτολόγου για υποστήριξη και ενημέρωση. 

 

Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη

 

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

 

MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών

 

Ανδρέα Παπανδρέου 13-17

 

Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394 

 

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

 


 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ