Light μπιφτέκια κοτόπουλου

20 Απριλίου 2017

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κάρυ
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • ½ κούπα ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά , το κρεμμύδι, τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενοποιηθούνε , εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  3. Το σκεπάζουμε με μία σακούλα τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη 30΄. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.Θα σας βγουν 12 μπιφτέκια περίπου. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 30΄- 40΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία και τα σερβίρουμε ζεστά.
  4. Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά στον ατμό.

πηγή: http://www.sintagespareas.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ