Τίμησαν τον καθηγητή Ιατρικής Χρύσανθο Ζαμπούνη

Τον ομότιμο καθηγητή Ιατρικής, Χρύσανθο Ζαμπούλη, τίμησε το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου υπήρξε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι με τον Χρύσανθο Ζαμπούλη τον συνδέει φιλία τριάντα χρόνων και πως είναι γιατρός σαν αυτούς που δεν υπάρχουν πολύ συχνά στην εποχή μας. Τον χαρακτήρισε ολιστικό ως γιατρό, ως άνθρωπο και ως διανοούμενο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, τόνισε ότι ο Χρύσανθος Ζαμπούλης είναι γιατρός, επιστήμονας, αλλά πάνω απ΄όλα άνθρωπος κι έχει προσφέρει πολλά στο Τελλόγλειο και γενικά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Τσουκαλάς, είπε ότι είναι έντιμος, ευγενής, ανιδιοτελής και γνώστης της αίσθησης του ωραίου. Για τη ζωή και το έργο του Χρύσανθου Ζαμπούλη μίλησε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Ταρλατζής, ο οποίος τον χαρακτήρισε κορυφαίο γιατρό, σπουδαίο ερευνητή και ενεργό πολίτη.

Τον λόγο πήραν, επίσης, ο αιματολόγος Αθανάσιος Φάσσας, η γενική γραμματέας του Τελλόγλειου Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η Αιμιλία Ζέρβα, αδελφή της Αλίκης Τέλλογου και μέλος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος, ενώ χαιρετισμό έστειλαν ο πρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος (απουσιάζει στο εξωτερικό) και ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.

Ο Χρ. Ζαμπούλης δήλωσε συγκινημένος για την τιμή που του έγινε και αναφέρθηκε στο έργο του Τελλόγλειου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, οι πρώην πρυτάνεις του ΑΠΘ Δημήτρης Φατούρος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα