Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος απαντά στα ερωτήματα σας

21 Απριλίου 2017


ΑΓΓΕΛΙΚΗ : ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣΕΙΜΑΙ ΓΕΝΗΜΕΝΗ 18061965ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΕΝΣΗΜΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1999 ΕΜΕΙΝΑ ΧΗΡΑ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑΕΧΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣΤΟ 2003 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Κ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανήκετε στην κατηγορία των νέων ασφαλισμένων, δεδομένου ότι υπαχθήκατε στην ασφάλιση για πρώτη φορά από 01/01/1993 και μετέπειτα. 

Για να δικαιωθείτε σύνταξη ως μητέρα 3 τέκνων (νέα ασφαλισμένη) θα έπρεπε να είχατε συμπληρώσει 20 έτη συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι 31/12/2012 και να είχατε και την ηλικία των 56 ετών. Ως εκ τούτου δεν πληροίτε την προυπόθεση συνταξιοδότησης ως μητέρα 3 τέκνων.

Έχοντας συμπληρώσει άνω των 15 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, δικαιούστε σύνταξη στην ηλικία των 67 ετών ή μειωμένη με τη συμπλήρωση των 62 ετών.

 

Χρηστος : καταταχθηκα στην ΣΜΥΤην 25595 διαγραφομαι απο το σωμα και εκπιπτω του βαθμου μου και απολυωμαι ως στρατιωτηςΕΡΩΤΗΣΗ τα χρονια υπηρεσιας μου στο στρατο υπολογιζονται ως συνταξημα στον ιδιωτικο φορεα Να εγγραγω ως νεος η παλαιος εργαζομενος και ποσα ετη η ενσημαπρεπει να εχω για να βγω σε συνταξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα έπρεπε να είχαμε περισσότερα στοιχεία για τη πλήρη διερεύνηση του θέματος (π.χ. πράξη απόλυσης –διαγραφής). Εν πάση περιπτώσει, εκτιμούμε ότι η διαγραφή σας από τη ΣΜΥΤ δεν είχε συνέπειες αρνητικές στα συνταξιοδοτικά σας δικαιώματα.

Ο χρόνος αυτός δεν λαμβάνεται υπόψη αν έγινε ανάληψη εισφορών ή χορήγηση από τον ασφαλιστικό οργανισμό εφάπαξ παροχής αντί σύνταξης. Αν ελήφθη αποζημίωση ή επεστράφηκαν εισφορές δύναται να αναγνωριστεί ως συντάξιμος με την καταβολή εισφοράς, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί από ασφαλιστικό φορέα του ιδιωτικού τομέα

 


 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ