Σόιμπλε: Πιο ρεαλιστικές από του ΔΝΤ οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης

21 Απριλίου 2017

«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί. Είναι δυνατόν, εάν υλοποιήσει ακόμη και το 50%, ή κάτι περισσότερο, από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», επισήμανε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Αισιοδοξώ για συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα… Είναι πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης από του ΔΝΤ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Το ΔΝΤ έχει κουραστεί να ασχολείται με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις» εκτίμησε και υποστήριξε ότι οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να επιλύουν τις οικονομικές υποθέσεις τους χωρίς τη συμμετοχή του ταμείου.

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο Eυρωπαϊκό Nομισματικό Tαμείο βραχυπρόθεσμα.

Παρά τις σκέψεις που εκφράζει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι Σόιμπλε και Χριστιανοδημοκράτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα συνιστά προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή και της Γερμανίας.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ