Νέα δεδομένα για την πτώση του ελικόπτερου - Τι είχε ζητήσει ο πιλότος

21 Απριλίου 2017

Άδεια για να απογειωθεί στις 10 το πρωί αντί στις 7:30 φέρεται να είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, Δημοσθένης Γούλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ωστόσο, η άδεια αυτή δεν δόθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι' αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.

Πάντως, φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να δώσει η μοναδική διασωθείσα Βασιλική Πλεξίδα η οποία ήδηστην πρώτη της μαρτυρία ανέφερε πως το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση με αποτέλεσμα να βρει στα καλώδια της ΔΕΗ που υπήρχαν στην περιοχή. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...