Κέικ με ανθότυρο με λεμόνι: θρεπτικό και γρήγορο

21 Απριλίου 2017

 Από την Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

 

Κέικ με ανθότυρο και λεμόνι


Υλικά

6 μεγάλα αυγά
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι ανθότυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ράβδο φυτική μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι.

Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Χτυπήστε το ανθότυρο, τη μαργαρίνη που έχετε προηγουμένως λιώσει και κρυώσει, τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια.

Χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέστε το αργά στο μείγμα του ανθότυρου.

Προσθέστε μια κουταλιά από τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατέψτε και με τον ίδιο ρυθμό προσθέστε και το υπόλοιπο αυγό στο μείγμα.

Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχτε τρεις κουταλιές της σούπας ζύμη κάθε φορά.

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος και στη κορυφή να σχηματισθούν μια ή δυο φούσκες. Σπάστε απαλά τις φούσκες και αφήστε να ψηθούν μέχρι η κάτω πλευρά να γίνει καφέ.

Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη.


 

Δρ.Άννα Παπαγεωργίου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

 

Επικοινωνία:2106827284

 

 

 




ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ